COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN DE HUISMUTS

Heb je het interview met De Huismuts al gelezen en zou jij wel een beetje van haar gevoel van stijl willen toepassen in jouw interieur? Rachel Siwaletti heeft met haar gezin het stadse leven verruild voor een idyllische woonboerderij op het platteland. Haar unieke interieur is een harmonieuze mix geïnspireerd op Zweedse cottages en de sfeer van Franse plattelandshuizen. Lees verder om alles te weten te komen over het kleurenpalet met LAB COLOURS in hun huis.  

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"
LAB Wallpaint Smokey Eyes no. 47.

RUSTIGE EN WARME BASIS 

De keuzes voor warme tinten en natuurlijke materialen vormen de basis van het huis van Rachel. Op de begane grond is gekozen voor de tint Spider Mum no. 310 op de muren, een veelzijdige warme wittint met beigegrijze nuances als basis. Deze kleurtint geeft een geborgen gevoel door de diepe, rijke tonen die het bevat. De zachtere wittint Silk Dreamer no. 194 is toegepast op het houtwerk en het plafond, wat een elegante touch en een gevoel van luchtigheid aan de ruimte geeft. Deze tint combineert zowel met warme als koele kleurpaletten en is als rode draad door de gehele woning toegepast.  

Lees ook: COLOUR CRUSH SILK DREAMER

Aansluitend heeft Rachel in het woongedeelte een behang met linnenlook toegepast. Het behang voegt subtiele textuur en diepte aan in de ruimte.  

Tip: Behang en verf kunnen een krachtige combinatie vormen voor de sfeer in je huis. Let bij het kiezen van kleur, patronen en materialen op de stijl van je interieur. Zo creëer je een harmonieus geheel. Twijfel je over de beste combinatie? Vraag dan om advies in onze conceptstore. 

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"
LAB Binnenlak en LAB Wallpaint in Silk Dreamer no. 194.

NAADLOZE OVERGANG VAN BUITEN NAAR BINNEN 

De vakkenkast rondom de openslaande deuren is gehuld in de tint Beach Walk no. 415. Deze specifieke groene nuance is samengesteld uit gele en zwarte pigmenten, resulterend in een warme, aardse groentint die de overgang van buiten naar binnen benadrukt. De kleur complementeert ook natuurlijke materialen zoals de houten elementen en het behang met linnenlook.

Dubbele afbeelding - COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"

LEVENDIGE INTERPRETATIE VAN DE FRANSE PLATTELANDESTHETIEK 

De keuken van De Huismuts is een interpretatie van de Franse plattelandsesthetiek. De groentint Lichen no. 19 van Farrow & Ball en de wittint Spider Mum no. 310 complementeren elkaar in deze stijl. De kleuren zijn gekozen om de binnenruimte naadloos te laten overlopen in de weelderige omringende natuur. In het interview met Rachel over haar interieur en kleurkeuzes, onthult ze de oorsprong van haar inspiratie.  

Lees ook: VAN STAD NAAR PLATTELAND: KIJK BINNEN IN HET NIEUWE HUIS VAN DE HUISMUTS

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"
LAB Binnenlak Silk Dreamer no. 194, LAB Wallpaint Spider Mum no. 310 en Farrow & Ball Lichen no. 19.

HARMONIEUZE SAMENHANG 

Tijdens de verbouwing is de gehele benedenverdieping opengebroken en getransformeerd tot een open en uitnodigende ruimte. Je komt binnen via een statige toog met elegante openslaande deuren. Het houtwerk is geschilderd in het zachte Silk Dreamer no. 194 en de wanden in de hal en het trappenhuis in de kleur Beach Walk no. 415. De kleuren passen goed bij de lichtinval en brengen daarmee dynamiek in huis. Tegelijkertijd creëren de tinten rust in het huis, doordat deze terugkomen in andere ruimtes.   

Tip: Voeg een visuele verbinding toe in je huis door kleuren terug te laten komen in verschillende ruimtes. Dit zorgt voor samenhang tussen alle kamers. Selecteer een paar kleuren die je mooi vindt en die goed bij elkaar passen. Je kunt neutrale kleuren combineren met accentkleuren, of een palet met tonen van dezelfde kleur gebruiken. 

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"

LAB Wallpaint Beach Walk no. 415 en LAB Binnenlak Silk Dreamer no. 194.

RUST MET EEN TON SUR TON KLEURENPALET IN DE MASTERBEDROOM 

In de masterbedroom heeft Rachel gebruik gemaakt van verschillende tinten van dezelfde kleur voor een subtielere en meer gelaagde uitstraling. Een perfect voorbeeld van hoe je met de Franse trend "ton sur ton", ofwel tint op tint, een gevoel van rust en ruimte kunt bereiken. Voor de muren koos Rachel voor Just Jimmy no. 559. Deze warme grijstint is door de gele ondertoon een originele kleur om sfeer aan een ruimte te geven. Deze tint geeft een gevoel van diepe rust, ideaal voor een plek waar ontspanning centraal staat zoals in de slaapkamer. 

Lees ook: 5 KLEURTIPS VAN DE HUISMUTS VOOR EEN HARMONIEUS INTERIEUR

Het plafond is geschilderd in Zen Garden no. 680, een donkerdere kleur die de hoge ruimte optisch knusser maakt. Deze melange van ecru, vaalzwart en resedagroen zorgt voor een natuurlijke balans en doet het heel fraai in een botanisch interieur. Het contrast tussen de muren en het plafond is subtiel, waardoor de overgang zacht en natuurlijk aanvoelt. Voor het houtwerk, inclusief raamkozijnen en deurlijsten, is opnieuw gekozen voor Silk Dreamer no. 194. Deze veelzijdige tint versterkt het ton sur ton effect. 

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"

LAB Wallpaint Just Jimmy no. 559 en LAB Binnenlak Zen Garden no. 680.

DE KAMER VAN PIP IN COTTAGE VIBE

In de kinderkamer van Pip zijn de muren geschilderd in de tint Beach Walk no. 415, het plafond in de zachte wolachtige tint Mrs. Wool no. 108 en het houtwerk in Silk Dreamer no. 194. Allemaal kleuren die te herleiden zijn uit het Willow Boughs behang van William Morris, een prachtig dessin van wilgentakken met blad. De klassieke groentinten en het organische ontwerp zorgen voor een verbinding met de plattelandstuin. Voor het raam staat de zwarte kaptafel te pronken, een perfecte aanvulling op deze stijl.    

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"

LAB Binnenlak Mrs. Wool no. 108 Silk Dreamer no. 194.

BETOVERENDE KINDERKAMER VAN ROSIE 

Rosie haar slaapkamer is gehuld in blauw, een specifieke wens. Dit gaf Rachel de mogelijkheid om haar eigen ontworpen behang met blauwtinten te gebruiken. Dit behang is twee jaar geleden in samenwerking met Deugniet & Co tot stand gekomen en draagt bij aan de dromerige sfeer in de kinderkamer. Mooi in combinatie met Smokey Eyes no. 47, een krachtig en pittig vergrijsde kleur waar blauw de boventoon voert en een glimp van rood energie geeft. Het plafond en houtwerk zijn afgewerkt met Mrs. Wool no. 108 en Silk Dreamer no. 194, die samen een rustige omgeving vormen. Deze zachtere tinten brengen licht en ruimtelijkheid in de kamer, waardoor de robuuste muurkleur niet overheerst maar juist versterkt wordt. 

COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ DE HUISMUTS

LAB Wallpaint Smokey Eyes no. 47 en LAB Binnenlak Mrs. Wool no. 108, Silk Dreamer no. 194.

ZWEEDSE SERENITEIT IN DE BADKAMER 

Rachel heeft haar badkamer getransformeerd in een sereen toevluchtsoord met de zachte grijsgroene Calm Mood no. 155. Deze tint op de houten lambrisering heeft een blauwe ondertoon die een gevoel van kalmte en evenwicht oproept. De tint Shade of Linen no. 561 op de wanden, aangevuld met Mrs. Wool no. 108, een warme, gulle wit met gele pigmenten, op het plafond, maken de badkamerlook compleet. Door de samenkomst van zachte kleuren en natuurlijke materialen creëert Rachel hier een plek voor rust en ontspanning. Deze ruimte ademt de kalmte die je in een Zweedse spa zou verwachten. 

Tip: Wil je zelf ook deze Zweedse sereniteit creëren in de badkamer? Begin dan met een palet van zachte, natuurlijke kleuren die rust en ontspanning uitstralen. De combinatie van Calm Mood no. 155, Shade of Linen no. 561 en Mrs. Wool no. 108 biedt een perfecte basis voor een serene badkamer. Integreer natuurlijke materialen zoals hout in je ontwerp om warmte en textuur toe te voegen. Completeer de look met zachte handdoeken, badmatten en eventueel planten. Deze benadering creëert niet alleen een visueel aantrekkelijke ruimte maar zorgt ook voor een badkamer waarin je echt kunt ontspannen en opladen. 

Dubbele afbeelding - COPY PASTE: ALLES OVER DE KLEUREN UIT DE WOONBOERDERIJ VAN RACHEL, “DE HUISMUTS"
Auteur: Fleur Bolinde-Vlaming
Fotografie: Lotte van Uittert

SHOP DE HUISMUTS LOOK 

Laat je inspireren door het kleurenpalet van Rachel. Creëer haar stijl bij jou thuis. Shop hieronder de sample potjes:  

 

KLEUREN UITPROBEREN? 

Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier. 

JOUW PROJECT UIT HANDEN GEVEN? 

Heb je de juiste kleur of een mooi behang uitgekozen, maar zie je ertegen op om zelf aan de slag te gaan? Bij VESTINGH PAINT & PROJECTS kun je terecht voor uiteenlopende schilder- en behangklussen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van behang, LAB Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (betonlook). We komen graag bij je langs! 

LEES OOK: